Báseň

Báseň

Anotace: Kdyby byla Vymyšlená skutečná, zvracela by v křečích...a mluvila by sumersky.

Chtěl jsem pro tebe udělat spoustu věcí

Třeba ti vyrvat květy z útrob země
Svítit petrolejem do noci
Hrát ty nejhlubší tóny na kontrabas
A pověsit v létě vánoční ozdoby na jabloň

Třeba ti vymalovat okenice
A zalít tvůj záhon cibule
Zahnat noční můry lopatou
Škrábat tě na zádech i krku

Třeba ti srazit barvu z vlasů
Upravit zemskou rotaci
Roztavit všechny známé mince
A odlít z nich miniaturní zvonek

Třeba ti obří palicí ukovat šperk
Barvou asfaltu vybarvit tvé oči
A usadit tě na trůn z hvězd
Kolidujících do černé díry

Třeba ti napsat přihlouplou báseň
A doufat, že ji nepřečteš
A usmívat se jako idiot
Když ji od konce opět mažu
Autor Ravena Lupus, 06.12.2016
Přečteno 393x
Tipy 6
Poslední tipující: Oxík, enigman, Kett, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí