Možná a jestli

Možná a jestli

Anotace: Když říkáte si „možná, a jestli“

Jsme katapultováni časem
a mezi tebou a mnou zase
zem rozvírá se.
a v běhu mezi městy
plánuju si „možná, a jestli“
 
A ze strachu z přímky dělám všechno znova,
Stoleté knihy čtu od konce do prvního slova
A pak jsem znovu dospělý a všechno se dělí
na možná, a jestli
a pak zase bez jazyku, jen svými gesty
ptám se jestli
nezdolá mě velká voda
kterou ve výkladní skříni
pláče holá vdova.

Jsem díte zvířete
které běhá v mojí krvi a neví kudy
dostat se ven z rudého kruhu
a mezi svými zuby
vláčí rudou stuhu
a možná že jeden z našich pudů
je ztrácet pod nohama pevnou půdu

A už jsme zase
katapultováni časem
a mezi tebou a mnou zem rozvírá se
a v běhu mezi městy
šeptám si své " možná a jestli"
a teď kříží se mi všechny cesty
a nevím jestli nezbortím se v kruhu
jestli obrátím se v půdu
Autor Frelsi, 07.12.2016
Přečteno 514x
Tipy 3
Poslední tipující: Anež, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

katapultuji tip za tu báseň

07.12.2016 12:45:15 | klaun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí