Nepoznaná

Nepoznaná

Anotace: Nevíš, na čem tu vlastně záleží, tak zahoď se mnou prázdná závaží, když Luna bledne a řítí se do rána,přísahám, že Ona svou krásu rozdala ti sama, a ty klidně zůstáváš svá a nepoznaná...Buď mým zvláštním přeludem

 

Všechno kolem už dávno spí

Když prochází tělem mým

 všechny stopy tvý

a boří se do bílých závějí

s láskou, bolestí i nadějí

 

Ty kroky silný rytmus mají

nevěřím, že sny se nám jenom zdají

tančí zvolna na římsách

tak živě, oni nejsou pouhý prach

 

Nestačí pouze okno otevřít

Já musím blíž za nimi jít

tou nocí po tenkém ledě

kde mráz do bosých nohou zebe

 

Chci jít až úplně do neznáma

 vnímat, jak Luna bledne

 a řítí se do rána

a cítit napětí všech sil

a s lehkostí se podvolit

 

 Nevíš, na čem tu vlastně záleží

tak zahoď se mnou prázdná závaží

když Luna bledne a řítí se do rána

Přísahám, že Ona krásu rozdala ti sama

a ty zůstáváš, svá a nepoznaná

 

Buď mým zvláštním přeludem

ať na samý dno si spolu sáhnem

Ty nejsi jenom obraz

který v sobě mám

Ty jsi dávný život sám

a máš v sobě nevídanou krásu

i nekompromisní zkázu

jen já tu cenu znám

já tu cenu znám

 

(Hanuš Šparlinek, 21.12.2016)

 

 

Autor Hanuš, 21.12.2016
Přečteno 351x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Dreamy, FuckingMaty
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opět ta čistota...To není snad ani možný! :-) To je... Nádherný..Mě to dojímá..

02.02.2017 16:40:15 | Tvořilka Lenka

Děkuji moc. Jsem rád, že se Vám mé básně líbí. Je to pro mě taková psychologická katarze a hra s vnitřními obrazy ideálně v kontextu hudby. Budu rád, pokud se budou líbit i budoucí, které jsou zatím v nevědomém zárodku.

02.02.2017 17:07:07 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí