Láska či prokletí

Láska či prokletí

Anotace: Báseň, která se zamýšlí nad tím, čím je vlastně láska pro člověka? Štěstím či prokletím?

Sbírka: Svět se mění

Vždyť to znáš
když se jí do očí podíváš
nemůžeš se odtrhnout
chceš se hnout

Je to láska či jaký div
že ji stavíš na odiv
že nemůžeš bez ní žít
a chceš ji mít

Je to láska či jaký stav
že se chováš jak nabubřelý páv
pocit štěstí se rozlívá
po těle

Je to láska či prokletí
že překonává staletí
že ji chce každý ve svém
srdci mít

Chceš ji hladit, objímat
chceš s ní mluvit, rozjímat
chceš ji koukat do očí
a tiše stát

To umí jenom ta
je tichá a nádherná
je to láska
jež chceme obejmout

Sni dál svůj sen
že přijde ona jen
hebce tě obejme a
sní...o tobě sní

Musíš o ní stále snít
chtěl bys pořád s ní jen být
žádná další, je jediná
koho tvoje srdce zná

Je to láska či jaký div
že ji stavíš na odiv
že nemůžeš bez ní žít
a chceš ji mít

Je to láska či jaký stav
že se chováš jak nabubřelý páv
pocit štěstí se rozlívá
po těle

Je to láska či prokletí
že překonává staletí
že ji chce každý ve svém
srdci mít

Srdce buší jako zvon
když je mezi nimi on
nohy se podlomí
rozum nemyslí

Kdekoli v davu může stát
a třeba si s vlasy hrát
kdybych mohl jít stovky cest
vím, že jen jedna k ní může vést

Je to příjemné
je to vzájemné
jdem si v náručí vstříc
chcem si lásku říct

Je ten pocit opojný
já nic za něj nedám
je krásný, nádherný
ten pocit stokrát znám
a přesto, po sto prvé si zas říct dám

Je to láska či jaký div
že ji stavíš na odiv
že nemůžeš bez ní žít
a chceš ji mít

Je to láska či jaký stav
že se chováš jak nabubřelý páv
pocit štěstí se rozlívá
po těle

Je to láska či prokletí
že překonává staletí
že ji chce každý ve svém
srdci mít
Autor osztravak30, 19.01.2017
Přečteno 529x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí