Na pohodu

Na pohodu

Anotace: Není na škodu v té dnešní uspěchané době občas zastavit.

Ustelu ti lásko pod hlavou,
co bych jen pro tebe neudělal.
Pluje mrak oblohou modravou,
jak tě zahlíd, tak úžasem zbělal.

Dneska nemáš rty tak kyselé,
aspoň jsem z nich v opojení sladkém
Měli bychom už vstát z postele.
Je poledne, tak hejbněme zadkem.

Stavíme se v městě na pouti,
koupím ti tam srdce z marcipánu,
kolotoč se třikrát zakroutí,
růži trefím hned na první ránu.

Pak ti ji zapletu do vlasů,
podívám se, jak strašně ti sluší,
když ti zdobí vlasy do pasu,
když ti hladí uši a snad duši.

Potom se vydáme k rybníku,
abych zjistil, jak tě pánbů stvořil.
u něj mi hadřík po hadříku
odhalí tu, které jsem se dvořil.

Jen růži ti nechám na hlavě,
ať ti tvoří šat poněkud zchudlý.
Mrkni jak na obzoru právě
mraky studem na červánky zrudly.

A až se na dortu souznění
projíme až k nejvyššímu bodu,
uznám, že jsi božské stvoření,
že je s tebou všechno na pohodu!
Autor Rolník, 26.01.2017
Přečteno 394x
Tipy 15
Poslední tipující: JSJ, Jenda P., Cappp, Lioness, Iva Husárková, jitka.svobodova, Stan Danthess, Poetik, Dreamy
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pane jo... dobra prace... jen bych mozna nedal humor ale lasku... je to.moc.dobre napsany..

26.01.2017 03:14:27 | Stan Danthess

Asi jo, přesunul jsem to ;-)

26.01.2017 11:47:23 | Rolník

:D kazdopadne.paradni prace

26.01.2017 12:25:12 | Stan Danthess

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí