Ano

Ano

Anotace: Po delší době další básnička

Tisíckrát řekl jsem už smrti ano,

smířiv se s tím,

že prostě mi není dáno.

Bezesné sny v mé mysli.

Básně ve kterých není nic psáno.

 

Pilulka ležící na stole,

jak kouzelná brána do jiného světa.

A já nikdy nezapomenu,

když pilulkou bylas sjeta.

 

Ta prázdnota a zmar v očích.

Větší než v mém srdci.

V tu chvíli jsem si uvědomil,

že nevíš co cheš,

nevím co chci.

 

Kde jsou ty časy,

když chodili jsme svobodní a šťastní?

Kde jsou ty časy,

když smutek a žal nebyly nám vlastní?

Proč, proč mám ten pocit,

že octl jsem se v pasti.

 

Tisíckrát řekl jsem už smrti ano,

kéž by se již něco stalo.

Pohla se zem či tvůj cit snad.

Byl jsem, jsem a budu

navždy mlád.

Mladého vidíš mne umírat.

 

 

Autor PrincipK, 01.02.2017
Přečteno 419x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, JSJ, Jin&Jang, Poetik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Doufám, že tu smrt chceš ještě od sebe odehnat...
ten kdo je mlád, neměl by ještě umírat

02.02.2017 09:32:00 | JSJ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí