Šípky

Šípky

Díváš se do dáli
na fotografii
kde za tebou je révoví
a sladká touha
vzpomínky
na hříchy
dávno neminulé.

Vezmi se mnou
rezavé klíče
od zpustlé zahrady
kde rostou šípky
a svíjí se had
který nabádá
ke hříchu.

Díváme se do nebe
z fotografie
která - nažloutlá sépií
vykazuje známky
hlodání času
který nás ale tenkrát
opravdu vyfotil.

Utrhlas' šípek
a ústa se ti leskla
od slunce
které mělo stejnou barvu
jako tvoje ruce
které jsem pohladil
a byly dozlatova.

Kdybych fotografii
dnes vytáhl z rámečku
rozpadla by se
však hřích cítím
ještě dnes
kdykoli uvidím
zčervenat šípky.
Autor Zasněný básník, 05.02.2017
Přečteno 464x
Tipy 11
Poslední tipující: jitoush, Hana Trnková, pan Tichý, Iva Husárková, Kapka, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné vzpomínky!

06.02.2017 12:11:09 | Hana Trnková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí