Obdiv - prvá láska

Obdiv - prvá láska

Anotace: ...

Sbírka: Pravdy ľúbosti

Dýcham ti do vlasov
celkom zblízka.
Kučierku na tvári
ti môj dych íska.

Vidím ťa z profilu.
Líce, ústa, riasy
v obdivnom cítení
sajem z dievčej krásy.

Si ako fialka
pokorná a nežná
v marcovom svitaní
jarná, už i snežná.

Si ako drobný kvet
tajuplnej vône.
Že si, už tým blažíš svet,
výslnia i tône.

Stojím vedľa teba
v plnom autobuse.
Ty vodíš ma po nebi
v neznámom úžase.

Vedieš ma ku sebe
ani nevieš o tom,
že vstúpil som v priestor
v tebe uzavretom.

Nedýcham. Nemý som
v slakobôľnom snení.
Srdcom mi prejde ston
ako stromu v rozvidnení.


Anna Vodičková
Autor annav, 18.02.2017
Přečteno 614x
Tipy 6
Poslední tipující: enigman, Iva Husárková, ZILA78
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďakujem za uznanie.Povzbudzuje ma.

14.04.2017 15:20:22 | annav

Kde se v Tebe berú tak priveľmi puovabne verše,duchovná Sestrička..:-) Ako len sú krásne a prežité:-)

24.03.2017 12:30:24 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí