My se neměli potkat

My se neměli potkat

Anotace: Jako sochy v zámeckém parku, jdeme k sobě blíž při letním vánku,to milosrdná je tma na sváteho Jana je krásná a čarovná. Já ten mučedník citů a ty slepé rameno touhy, bez kterých dějiny lásky zůstanou prázdný a hloupý...

 

Jméno tvý

ta tíha

 na mých ramenou

způsobí

škodu bezmeznou

stéká níž

jako déšť

co spláchne všechen pyl

co jaru za nehty v máji ještě zbyl

 

 Proč nedýchá se mi líp?

 a v panácích dál

 mě utápíš?

 

A když v žilách klesají níž

tvoje rty

 celý svět už ví

kdo jsi ty mé prokletí

 

Ty a já jsme zakletí

v každý dlouhý vteřině

tady, všude, po celé krajině

 

Jako sochy v zámeckém parku

jdeme k sobě blíž

 při letním vánku

to milosrdná je tma

na svatého Jana je krásná

 a čarovná

 

Jdeme k sobě blíž

já ten mučedník citů

a ty slepé rameno touhy

bez kterých dějiny lásky

zůstanou prázdný a hloupý

 

 A ráno kreslím do zdi

 zvláštní vzkaz

my dva se neměli potkat

  past se nedá rozpoznat

 

Ty a já jsme zakletí

tady, všude, po celý století

v celý zeměpisný šířce

Ty jsi pyl a déšť pro mé plíce

 

Tak stékej do mě dál

 ty patologie já si přál

 stékej

stékej do mě dál

ty patologie já si tajně přál

 

 

(Hanuš Šparlinek, 6.3.2017)

 

Autor Hanuš, 06.03.2017
Přečteno 471x
Tipy 1
Poslední tipující: Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí