Nymfomanka

Nymfomanka

Anotace: Výbušná jako petrolej a střelný prach, nebezpečná jako na burzách finanční krach, ona je cukrem posypaný dynamit,a já blázen z ní chci znovu pít....

 

Výbušná jako

petrolej a střelný prach

nebezpečná jako

na burzách finanční krach

ona je cukrem posypaný dynamit

 a já blázen

 z ní chci znovu  pít

 

Je krásná jako slunce zatmění

Ona jediná se nezmění

tak světlo a stín tu vrhá dál

v mém úbočí holých skal

 

Někdo říká

že se pletu

když se bázní celý chvěju

když stojím před domem

na čáře a na dojezdu

a ruce k letu rozpínám

a do roklin se propadám

 

Žádný chvilkový snění

kurz plavby se nezmění

divoké vlny a

 milování až do rána

pravidla jako letní šaty

  roztrhána

 

Já nejsem Ďábel

 který ztiskne struny

tvého těla

to i na další lež

bys klidně přísahala

 

jak děsně moc máš mě ráda

že věrná zůstaneš mi klidně sama

 

Já nejsem pěšák na tvém poli

Já vím, jak láska v hloubkách bolí

Já vím, že jsi trochu jiná

že až odejdeš, tak se mi vrátí zima

a mráz

 

(Hanuš Šparlinek, 8.3.2017)

Autor Hanuš, 09.03.2017
Přečteno 415x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Poetik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí