Tak zase jednou...vzpomínám

Tak zase jednou...vzpomínám

Anotace: Tak zase jednou... vzpomínám

Už je to pár let,
co pubertálně jsem ti lásku vyznávala.
Teď prý už jsem dospělá žena,
a prý se to nehodí.

A tak mi tajně padají slzy
do hrnku s kávou
a ruku mám na kolébce.
Už ani nedoufám v ta slova,
která si vlastně nikdy neřekl.

Čekala jsem na Tebe celý život,
i když jsi byl jen pár kroků vzdálený.
Snažila jsem se na Tebe dosáhnout,
ale nedovolil jsi mi to, nebo spíš sobě?

Známe se tak dlouho a vlastně vůbec,
spojil nás jen jednou, poprvé a naposled,
ten hořkosladký polibek,
který vpálil se mi do rtů a srdce už napořád.

Těch nespočet básní,
co psala jsem potají.
Teď hnije mi v šuplíku,
a lásku Ti šeptají.

Stavím zeď kolem tebe,
stavím nebe kolem nás,
a kolem sebe,
abych pozastavila čas.

Nikdy už nevymažu
tu vzpomínku,
kde tvářil ses,
že ti na na mě záleží...a čekal na mě na chodbách.

Já žila tehdy jen z Tvého úsměvu,
a pár náznaků v smskách,
které jsi mi dopřál,
a pak taky ... na kulečníkovém stole...

Teď ležím na zádech,
jako tehdy s tebou na žíněnce,
jen místo propletených rukou,
mi zbyly jen...oči pro pláč.

Já vím, jsem dospělá...
a taky proto cítím,
že ten cit, co vykvetl,
když jsme byli děti...už navždy ve mě,
bude plát a nikdy neumře.
Autor Jajja, 10.03.2017
Přečteno 377x
Tipy 5
Poslední tipující: JSJ, Azazen, Cappp, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzplálo tvé srdce navždy či na chvil pár,
či to byl jen sen co k ránu se ti zdál?
Nebo si je tvé srdce jisto citem svým,
křehkým, zranitelným, nenaplněným?
Který stále tiše plane,
v touze jednou mu říci: Vezmi si mě pane.

Doufám, že tě tento můj dodatek neurazil, báseň má smysl a hloubku i bolest. Kdo ví, možná jednou... možná... budeš mít štěstí..

S úctou

Azazen

05.11.2017 11:22:42 | Azazen

moc pěkná reakce

jen musím ještě říct
že pro lásku k sobě ses zrodila
a až ji budeš žít
pak zcela jistě přijde "žabák"
a Ty ho budeš muset políbit...

16.08.2018 13:45:54 | JSJ

Azazen...od Tebe komentář neurazí nikdy.

19.03.2018 21:21:51 | Jajja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí