Našeptávač

Našeptávač

Anotace: Ráno když má milá sladce vstáváš, dráp už zatíná, ta všedypřítomná co našeptává, že peklem je každá vteřina. Ta zvláštní snědá žena, tetováním ozdobená, ta zvláštní snědá žena, ve které morálka je dávno prolomená a padá do nevědomí níž...

 

Ráno když má milá

 sladce vstáváš

 dráp už zatíná

ta všudypřítomná

co našeptává

že peklem je každá vteřina

 

Ta zvláštní snědá žena

Tetováním ozdobená

Ta zvláštní snědá žena

Ve které morálka

Je dávno prolomená

A padá do nevědomí níž

Vyšší city zůstanou němé

a na obtíž

 

Šepot hlasů splavených

Skřípot vlaků neznámých

A dlouhý tunel už se blíží

Pokaždé, když ti cestu zkříží

 

Pokaždé když kávu odpoledne

se mnou piješ

Nejsem tu já, ale ona co jak tér v žáru

Se do tebe vryje

 

Ta zvláštní snědá žena

Ohněm válek zocelená

Ta zvláštní snědá žena

Co ti šeptá cizí jména

Dál

 

Šepot hlasů splavených

Skřípot vlaků neznámých

A dlouhý tunel už se blíží

Vyváznout a žít

je těžké a není bez obtíží

i procitnutí z kalných dnů

Dál

 

(Hanuš Šparlinek, 13.3.2017)

 

Autor Hanuš, 13.03.2017
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí