Rozpolcený svět

Rozpolcený svět

Anotace: Já vím, že lhát mi budeš dál, že o lásku se budeš rvát, jako smečka vlků, tam u ohňů, za soumraku, v té chvíli chci tě hřát, Já vím, že mě zbavíš otěží, láska je jediná na čem záleží, po ní toužím dál, když můj život ztroskotal.

 

Už vím,

Co si odpírám

Když oči své

Dokořán otevírám

Pro ten horký dech

Pro ten zrychlený tep

Kdy váhu tun má vteřina

Co v kůře mozku

Otisk zanechá

Nám

 

Svět chce být klamán

Klamán a podváděn

Nechme ty síly

Působit v něm

 Času běh se nezmění

Z falešné morálky

To všechno pramení

Kdo vlastně řídí naše svědomí?

 Krása a vůle žít

Vždyť spoutaní

Tu nechcete zemřít

 

Já vím

Že lhát mi budeš dál

Že o lásku se budeš rvát

Jako smečka vlků

Tam u ohňů, za soumraku

 V té chvíli chci tě hřát

 

Já vím

 Že mě zbavíš otěží

Láska je jediná

Na čem záleží

Po ní toužím dál

Když můj život

 Ztroskotal

 

 

Já vím, že lhát mi budeš dál

Jsi už zkrátka taková

Já vím, že milovat mě budeš dál

 I rozpolcená

 

Jako život sám

Jako každý sebeklam  

 

(Hanuš Šparlinek, 20.3.2017)

 

Autor Hanuš, 22.03.2017
Přečteno 276x
Tipy 2
Poslední tipující: bogen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí