Marťanka

Marťanka

Anotace: Né, ty nejsi marťanka, co na Měsíci hledá azylový dům, utíkat nemusíš, klidně chvíli jen tak stůj, ať tu nejsem sám, defilem vizí za tebou se prodírám, že jsem tvůj objevitel, král bláznů,pokušitel, že tvý myšlenky, odezírám, vlastně já..

 

Nicotou rozerván

Na kusy

Ale na štěstí

Dírou v kapse

 Prázdno sypu ven

 Stejný stavy

Zakopaný někde máš

Vím

Že myšlenky ze rtů

 Odezíráš

A pod cenou prodáváš

 Ten výprodej dorazil až sem

 

Že chci být astronaut

A šlápnout na měsíc

A s každým nášlapem

Se cítím líp

Že se vzdaluju

Pozemským tížím

 Nový obzory

Směle vyhlížím

 

I ten písek a chlad

Kde život dávno zhasl

Škrtnu křesadlem

A hřát tě budu rád

 

Né, ty nejsi ufonka

Co v kráterech má

Svůj hrad

Na tvoji lásku

Já pozemšťan

Chci tu přísahat

 

Jen tak sám před sebou

Vždyť Bůh věčným spánkem spí

Je mi lhostejný

Co všechno

O nás pozemšťanech ví

 

Já tu nejsem sám

Novým obzorům

Dveře odemykám

Já jsem objevitel

Král bláznů 

Pokušitel

 

Né, ty nejsi marťanka

Co na měsíci hledá

Azylový dům

Utíkat nemusíš

Klidně chvíli jen tak stůj

 

Ať tu nejsem sám

Defilem vizí za tebou

Se prodírám

Že jsem tvůj objevitel

Král bláznů 

Pokušitel

Že tvý myšlenky

Odezírám

Vlastně Já

 

(Hanuš Šparlinek, 24.4.2017)

Autor Hanuš, 24.04.2017
Přečteno 300x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Frr, kdotoví
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

; )) za vše se v životě platí.

24.04.2017 06:55:09 | kdotoví

přesně tak, když plamen hoří, svíce umírá...

24.04.2017 17:43:56 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí