Písmenka

Písmenka

Anotace: jedna z mých prvních - dnes už vzpomínková...

Písmenka

Pár písmenek v slova složit,
verše lásky z toho stvořit.
Motiv k tomu dobrý mám,
vždyť Tvé srdce dobývám…

Písmenka složit v něžných slůvek pár,
co zapálí v Tvém srdci žár,
to není jen tak snadné…zdá se,
já však chci složit hold Tvé kráse

46 klidných let,
a nepohnul se svět,
pak hodina Tvého času…
najednou i kancelář je plná jasu.

Oči dlouho v stínu skrýváš,
svou největší to zbraň…
pak hodina Tvého času
a já za něžnou tu krásu
očí Tvých…
platím z lásky daň…

Složit písmenka tak,
abys slyšela krásný jejich tón,
k tomu je třeba básníka,
který má srdce jako zvon.

Já se srdcem svým však potíž mám,
vždyť bezradný tu stojím sám,
zatím nevím…
komu jej dát mám?

Písmenka jsem v slova složil,
(přitom čajem papír polil),
sedím v baru nádražním,
hlavu si lámu, nevím, co s tím,
láska u mě stojí…
věčná,
jako můj stín…

Jedno, dvě, pár písmenek…
a slovíčko se zrodí,
láska příjde -odejde,
jak se komu hodí.

Máš-li srdce jako zvon,
pak přežiješ i lásky skon,
uvnitř to však bolí…
Autor věčný snílek, 03.06.2017
Přečteno 409x
Tipy 6
Poslední tipující: Poetik, jitka.svobodova, Pavel Vlček
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí