Vzpomínka na I. S.

Vzpomínka na I. S.

Anotace: Už tolik je to let a hlavu mou neopouštíš.

Jak platí se za chyby?

DRAZE

Jak děkujeme nejbližším?

MÁLO avšak s pokorou.

 

Proč vzpomínáme na první lásku?

To protože léta za ní jsme nepenězi platili.

 

OBĚMA nám spánek vzala

a jen chlad okolí dala.

 

Oni nám ji nepřáli

a já se tolik bála,

že cit tvůj není upřímný.

 

O to raději jsem se nesměle na Tebe usmívala

a nakonec daň za oba zaplatila,

přestože jsem nemusela.

Já však chtěla

a volnost ti dala,

také však vzpomínky

a těmi se nešetří,

když vlaštovky vznáší se v povětří.

 

A až zase budou zrát jeřabiny,

vzpomeň, prosím, že Tobě já neříkala hámotiny.

Duši svou já ti v slzách otevřela

a kus srdce navždy ti dala.

 

A já ho nerozdávám lehkomyslně.

Autor Haviko, 04.06.2017
Přečteno 382x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí