Uhranutá

Uhranutá

Anotace: Chci tě mít, Uhranutou, Sám a pro sebe,Chci strhnout šaty tvý, Kousat do nebe, A nic tu nezbude, Ani kůrka chleba, Ani milodary od kostela, Takový jsem já, Když se díváš, Jak stoupám úplně nahoru...Pocit máš, že tu někdo zhasl....

 

Chci tě mít

Uhranutou

Sám a pro sebe

Chci strhnout šaty tvý

Kousat do nebe

A nic tu nezbude

Ani kůrka chleba

Ani milodary z kostela

Takový jsem já

Když se díváš

Jak stoupám úplně nahoru

 

Znovu pocit máš

Že tu někdo zhasl

Že zbyl tu jen můj hlas

Nesu tě výš

V tom zvláštním bezvětří

 

Jsi má uhranutá

Radost mám, že tak hoříš

Vnímám

Ten jednoduchý vzorec

Co nemá konec

Žádný řešení

Jen touhu žít

A být smyslů zbavený

Zapomínám

Co znamená

Mít se trochu víc

Víc na pozoru

 

Nesmíš

Nesmíš odejít

Jsi má

Uhranutá

Cítím žár pod tvými šaty

Který bere moje dlaně

Ty jsi ten lovec

Co šípy střílí rád

Plaché laně

Dnem i noci

Bez slitování

Bez pomoci

 

Jsi má uhranutá

Teď protékáš mýma rukama

Jako voda

Co lepí a slanou příchuť má

A živá

I v mrtvém moři zůstává

Dnem i noci

Přikovaná k tělu

Snad neznámou Vyšší mocí

 

(Hanuš Šparlinek, 10.6.2017)

 

Autor Hanuš, 12.06.2017
Přečteno 438x
Tipy 7
Poslední tipující: Eleanor, Kett, Iva Husárková, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvláštní, sálá vášní... ST

12.06.2017 22:55:47 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí