Báseň o Podhájskej dievčine

Báseň o Podhájskej dievčine

Anotace: v srpnu pojedu do Podhájské na Slovensku a proto sem zkusil napsat pár básní ve slovenštině :)

Na modrastom strope
vyšíva slnko zlatou niťou
verše čo písal som o tebe
keď týždeň bola si mojou milou

tých sedem dní čo odplávaly
stretol som sa s dievčaťom menom Anna
po mojom odchode mraky plakali
Do tej veľkej rieky pani Dunaja

Až prídem k vám rokom budúcom
ty sa vydáš za chlapca slovenských rodu
všetky tvoje deti budú v ňom
preto ti píšem smutnú ódu

si sama ako ruže na cintoríne
má hlava padá do tvojho lona
pri počúvaní hudby o víne
stoj lásko blízko nebu ako luna
Autor Petr27, 05.07.2017
Přečteno 316x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí