Pohanka

Pohanka

Anotace: O pohanské dívce, nejenom vytesané do kamene...

 

Nedaleko od kostela, uprostřed zámeckéího parku

Stojí tam ztracená, v zimě i v letním vánku

Tvář má tak nádhernou, dech se mi znovu tají

Je to prý pohanka a to církvi tak hrozně vadí

 

Pro mě je nevinná, vždyť i Já bouře vzývám

Jsme stejně zranění, se stejným úžasem na svět se dívám

 

Mluvit neumí, přesto cítím její tep a zvláštní blízkost

Kvůli ní jsem v kašně zmáčený, ale mizí všechna lítost

Nad světem, co ignoruje básníky

Nad Bohem, co Můzám bere chodníky

 

Zemřít tu nehodlá, to raději se v mé duši schová

Říkám ji, nezoufej, už za chvíli budeme u mě doma

Kde oheň v krbu bude jemně plápolat

Kde můžeme spolu být a tancovat

 

Na parketu všednosti, co ignoruje básníky

Ve jménu církve, co Můzám bere chodníky

 

Odejít už nemá kam,

S každým veršem, notou ji tu stavím chrám

A když na tu fotku

Před Orlojem se znovu dívám

,,Má milá Pohanko“ ti tajně šeptám

 

 

(Hanuš Šparlinek, 6.7.2017)

Autor Hanuš, 06.07.2017
Přečteno 436x
Tipy 9
Poslední tipující: jitka.svobodova, Pétík, Ruda Štola, Frr, Laika, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí