Najkrajšie dievča pod Tatrami

Najkrajšie dievča pod Tatrami

Anotace: Báseň o slovenské dívce :)

Tvoja líca horia pri jasnom západe
na ktorú večerné slnko dopadá
som ako Peter v ďalekom Petrohrade
v láske sme spútaní obidvaja

Si najkrajšie dievča pod Tatrami
ktorých štít dotýka sa oblohy
iba hora špicatá nad nami
rozpráva o láske tam medzi bohmi

než nás rozdelia diaľka odlúčenie
štátnych hraníc okolo zasnežených Karpát
budem hladiť tvoje vlasy čierne
než opustím tvoj rodný štát
budem ťa v srdci stále mať rád
Autor Petr27, 07.07.2017
Přečteno 353x
Tipy 1
Poslední tipující: Lůca
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí