Není hřích snít

Není hřích snít

Anotace: O snění jednoho bláhového rytíře

Sbírka: Toužím se stát

Není hřích si snít
o věcech nemožných
není hřích si snít
o věcech nesplnitelných

Nemůže být přece hřích
o lásce snít
nemůže být hříšný fakt
po lásce toužit

I když vím, že se to nikdy nesplní
můžu si tajně to přát
i když vím, že ona na mě nečeká
můžu si nechat o ní zdát

To hledání dávno už já vzdal
ale v myšlenkách se k ní vracím dál
vím, že někde tam čeká na vysvobození
a já o záchraně sním, i když se to nesplní

Byl bych tvým princem ty mou princeznou
porazil bych draka zbraní dvojsečnou
a ty bys mě líbala láskou či snad
byla bys jen vděčná na každý pád

Teď když zavřu oči tak vidím tě v tom hradu spát
vůbec neznám tě, přesto vím, že mám tě rád
čekáš na prince, který však nikdy nepřijde
on tě hledá, ale někdy to místo prostě nenajde

Byl bych tvým zachráncem, ty paní mou
já nosil bych tě královstvím navždy na rukou
byl bych tvým rytířem, ty bys byla zamilovaná
já bych byl panicem, ty bys byla panna

Není hřích jen tak si snít o lásce nevinné
zvlášť když vím, že můj sen se živým nestane
nikomu nesvěřím mé tajemství, o čem si sním
jen já o tvých očích kouzelných jen já o nich vím

Budu tvým cokoli stačí si říct
vezmu tě ke hvězdám a třeba na měsíc
splním ti přání klidně na tisíc
a když to nestačí, přidám jich ještě víc

Vím, že jsi jen sen a že na mě nečekáš
ale budu mít krásný den, když mi svůj úsměv dáš
vím, že tě nenajdu, ale to je pak o důvod víc
proč se nebát ti ve svých snech naplno říct

Že chci být tvým rytířem, co ráda ho máš
jsem ten, co ho miluješ a dobře ho znáš
chci být tvým milencem, dám ti srdce své
pohladím tě po tváři a ty dáš mi to tvé

Vím, že jsou to sny, které se nesplní
ty neexistuješ a já jsem jen hlupák bláhový
jednou se utopím v těch svých snech, dřív než to vzdám
a skončím v příkopu v brnění sám

Možná, že někde jsi, ale já netuším kam pro tebe jít
a tak si budu po zbytek života snít
třeba se přece jen jednou staneš mou paní
poté co princ na oři tě zachrání

Není hřích si jen tak snít, ač se to nesplní
člověk život svůj alespoň něčím naplní
není hřích o lásce snít, i když je to hloupost
ale pro tohle století stačilo, mám toho dost
Autor osztravak30, 20.07.2017
Přečteno 556x
Tipy 4
Poslední tipující: Veru, Eleanor, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Umět snít je krásné...a umět své sny žít...to je štěstí :-) Hezká...

29.07.2017 22:40:34 | Veru

Není hřích si jen tak snít. A může se to vyplnit...

20.07.2017 23:48:59 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí