Třpyt nebe

Třpyt nebe

Anotace: Přítomnost a toulavá slovní hříčka na dně mysli vypráví v oku vodního tornáda pohyb hvězd.

Ve třpytkách rozesetých v nebesích
Hledám pannu ladnou příchozí
Objevit vlajný hlas rezonujíce v rozostřenosti času
Copak rozplyne se v taji a obdaří blažeností

Budím se v krůpějích zalitý
Myšlenky padlých mě provází
Po nebesích mračně dovádí
Já jim rozumím

Neslyšne ve vánku odpovědi praví
Melodie hlasů pavích per
Nad perutí slunečnicových polí tam v dáli
Za horizont on vábí slyšně pyšně dovádí
Potkávám spásu nevykroutitelné chvíle
Na dně potoků v máji

Duchové předkové provází
Schází s cest nad branami měst
V kultuře příchozí na dar přírody poukazují
Pobízí do lůna matky zpět
Znovuzplodit bytí za polární září
Autor MiMiKa, 30.08.2017
Přečteno 327x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí