Jak oslovit dívku něžnou

Jak oslovit dívku něžnou

Anotace: Většinou to skončí jen u toho vyznání...

Jak oslovit dívku něžnou,
zda-li mě vůbec slyšet chce?
Nevyděsím ji svojí kantilénou?
Mohutným proudem lásky mého srdce.

Slast ochutnal již mnohou,
nyní chutnají mi však trpce.
V porovnání s Tebou,
třpytivý kamínku, součásti mého srdce.

Mince má stranu druhou,
vlny již nenadnášejí mě lehce.
Ženu se za chimérou,
odmítnutí roztlouká celé moje srdce.

Jsi krásou nikdy nepomíjivou,
zlatavou drahou rudou získanou těžce,
důvodem proč mrtví vstanou,
Modrooký obrázku, malbo mého srdce.

Jsi oblohou věčně azurovou,
láva rudě žhnoucí v sopce,
spanilou bytostí bezmezně milovanou,
stálicí v hloupé pomíjivosti mého srdce.
Autor Slimoslav Slimovský, 18.02.2007
Přečteno 496x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A neděsíš jenom sám sebe???

18.02.2007 20:11:00 | Verule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí