Návštěva

Návštěva

Anotace: Když k vám zavítá dávná známá...

 

 

Volno si vzala, nabrala síly,
však znovu již buší na dveře,
za nimiž dřímá její milý,
snílek, co vždycky jí otevře.
Hrobové ticho, ospalý krok...
Na pery mázla si slaďounký med.
Je to už přece nějaký ten rok,
kdy navštívila ho naposled.
Již jenom vybrat půvabný cíl,
upravit, nahodit úsměv vřelý.
Klíč konečně v zámku zašramotil,
dveře se vrzajíc otevřely.

Nestačil hlesnout ani slova,
hned v objetí tiskne k němu rty,
dává mu zakoušet zas a znova
té sladké, přesladké dobroty.
Opojen chutí snů a tužeb,
neschopen činu chvíli stojí,
pak objednává jejích služeb,
stvrzuje smlouvu krví svojí.
A ona hned v práci se dává,
uzme si pro sebe veškerý čas.
Je tu, když ráno z lože vstává,
celý den v hlavě její má hlas.
Do snů když vchází, k němu hned sedá,
nenechá ani pokojně spát.
"Milovat," praví, "není žádná věda,
je to tak snadné mít někoho rád."

Onen blázen za noci bdící,
hlavolam žádný, já to jsem
a láska je tou návštěvnicí,
jenž hlavu si neláme s rozumem,
jenž v předstírané nevinnosti
na výběr vůbec mi nedala,
v celé mé bytí, až do morku kostí
jak lusknutím prstů se dostala.

Teď v srdci svém nosím jen jedinou,
tu, jíž jsem zřít směl jen několikrát,
tak spočívám na svých kolenou
a hledám sílu bez strachu vstát.

Jen ze země střepy své odvahy vzít.
Co záleží na tom, že sotva ji znám?
Lépe je bojovat a proklán být,
než složit zbraně

                                     přežívat

                                                         sám

Autor Eriadar, 06.10.2017
Přečteno 310x
Tipy 2
Poslední tipující: ElaJah
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dokonalost! dokonalost říkám!

05.11.2017 13:51:47 | ElaJah

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí