Upředená láska

Upředená láska

Anotace: Báseň o kolovratu štěstí a lásce )

Stará přadlena zasedla za starý kolovrat
bílé šaty bude svojí dceři příst
,,koho jen si bude tvé dítě brát ? ''
v kostele kde bude svědkem Krist

Dřevěné kolo se otáčí jako země
z bílé látky se rodí krajkové rukávy
Svatební šaty jako sníh padnou Mileně
starý kolovrat tiše přede ráno u kávy

Kousek příze uvízlo na rezavém vřetenu
potrhalo nové šaty které na stroji předla
,,celé dny a týdny svoji práci přeženu ''
k novým šatům však cesta nevedla

Potrhané šaty zmařily svatbu mladého páru
kolovrat již nevrčí jako přivázaný pes
kočí nezapřáhnou bílé koně do kočáru
žádná veselka manželů nekoná se dnes

Příští rok zasedla stará přadlena ke kolovratu
bílé šaty musí ještě ručně prát
během jara příštího , nedošlo k žádnému rozvratu
Jinoch s Milenou se chtějí znova brát
Autor Petr27, 10.10.2017
Přečteno 501x
Tipy 1
Poslední tipující: AngelLia31
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké hlavně poslední verš :))

11.10.2017 19:04:50 | AngelLia31

Díky moc :)

11.10.2017 19:08:54 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí