Rudá růže

Rudá růže

Anotace: Báseň o jednostranné lásce

Starostlivý muž,
při zábradlí stojí.
O zítřkách přemýšlejíc;
Zkažený čaj pijí.
Vidíš?

Ty, jenž na mém srdci sedíš,
dívko, tak proč já ne.
Ztráta byla vyplněna
I když slyším bubny ve mne.
Slyšíš?

Ach moudrosti, pomoz
pomož překonat tu bolest.
Překonej soupeře svého,
pomož útěchu nalézt!
Cítíš?

Překrásný smích,
jenž mi nikdy nepatřil.
Srdceplná vášeň,
kterou jsem nikdy nezažil.
Prehlížíš!

S rudou růží,
se symbolem lásky,
Vedle stínů ležím
otrhavajíc její lístky.
Trpíš?

Při zábradlí stojím.
Srdce, proč jen mě trápíš?
Láska vždy byla taková,
tak proč se s ní nesmíříš?
Proč?
Autor Martin Mergl, 09.12.2017
Přečteno 414x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka, Anděl, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to přejde..

11.12.2017 09:20:51 | Dane

Není ten přechodník tak trochu blbě?:D

10.12.2017 17:25:00 | Jezero

Láska může být i jednostranná, ale hlavně že je.

09.12.2017 12:30:00 | Šípková Růženka

Moje řeč :-)

09.12.2017 14:40:27 | Kapka

Zamyšleně smutnovřele krásné dílo...

09.12.2017 11:41:44 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí