Androgyn

Androgyn

Anotace: jedna sloka o lásce k dívce (Platón - androgyn)

 

jako bys ztracená polovička mé duše i těla byla 

od které mě po délce zad síla boha Dia oddělila 

dříve než jsi se zrodila v jednotě jsi se mnou žila

Platón o tom mýtus kdysi dávno v Akademii sepsal 

androgyn, tak třetí druh lidí nerozkrojených nazval

 

 

Autor Násó je učitel můj, 12.12.2017
Přečteno 418x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí