Pátý jezdec je Láska

Pátý jezdec je Láska

Anotace: ventilace emocionálního přetlaku

Nad dýmem, prachem našich borů,

po vraném koni, jízdě Hladomoru;

skrz ruiny měst se natahuje černá dálka,

zde zkázu šíří rytíř, jehož jméno Válka;

a rudé nebe rozzařuje štíty hor,

kde společně tančí Smrt a její druh Mor.

 

A můj svět se bortí, kde krásný smrti stín

mi mezi žebra vrazil žhavý klín;

Vesmír se láme, jako kosti dětí

po bojích pohozené ve hlíně a smetí;

Život jak jemný písek mezi prsty mizí,

kde se noční můra prolne se sny, vizí;

 

A já poznal, když nad bojištěm bez hlesu jsem stál,

že Láska je všech zhoubných jezdců pravý bůh a král.

Autor Oxík, 18.02.2018
Přečteno 507x
Tipy 4
Poslední tipující: Kyška, Ravena Lupus, Izza, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je drsné obvinění. Že by za vše mohla Láska? :-))

19.02.2018 12:19:15 | Lighter

Ale ano, za většinu věcí může láska k něčemu.

21.02.2018 14:25:03 | Ravena Lupus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí