Keď severná hviezda padá

Keď severná hviezda padá

Anotace: Tento krát uverejňujem báseň písanú voľným veršom

KEĎ SEVERNÁ HVIEZDA PADÁ

Pozri sa na hviezdy.
Čo vidíš?
Diery v duši,
ktoré som v tebe zanechal.
Ale aj nádej,
ktorá nás drží,
stále
na Mliečnej ceste

Keď severná hviezda padá,
nesmieš veriť.
Nejedz.
Nepi..
Nechci.
Plač múdrych žien
vzduchom bude znieť,
pokiaľ uveríš.

Prečo nás stále rozdeľujú?
Žijeme každý život
iba pre pár chvíľ?
A keď všetko vezme hviezda,
za bariérou svetov
sa naše cesty,
o ktorých snívame,
opäť dlho nepretnú.

Ja ťa ľúbim
a preto...

Keď severná hviezda padá,
odvráť sa.
Nedúfaj.
Nemysli.
Prianie všetko zmení.
Matkine slová
tíško splynú s tmou,
pokiaľ uveríš.

Žijeme každý život
iba pre pár chvíľ?
Ja čakám.
Raz prídu,
pokiaľ uveríme.
Autor Gardenboy, 13.03.2018
Přečteno 378x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach to je tak nádherné a líbezné, človíčku Tajné záhrady:-):-):-) Si istě tajomstvom krásnej Tajomnej záhrady? Či si snáď ten Malý princ od Exupéryho:-):-):-) Ach povedz:-)

24.03.2018 21:26:30 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí