Variace na Máj

Variace na Máj

Anotace: Tímto se omlouvám Karlovi Hynkovi Máchovi... doufám, že nebude rotovat v hrobě....

O lásce prý šeptal tichý mech,
co v borovém byl háji,
neviděl stíny po stromech,
to vše bylo v máji.

Večerní máj byl lásky čas,
to fráze všem je známá,
a v ten čas zas život zhas
a odplul do neznáma.

Tehdy zaváněl háj borový,
proč nevím, snad jen z rozmaru.
A tobě pivo lahvový,
milejší bylo, než žít po staru.

Zas svou lásku slavík růži pěl,
snad neměl jinou zábavu,
než obdivovat její pel,
než hledat u ní nehmotnou potravu.

A to jezero hladké v křovích stinných,
třeba něco ví a prozradí
o dnech kdy nezvoní tu lidský smích,
to když kluk holku zase zradí.
Autor prostějanek, 21.02.2007
Přečteno 332x
Tipy 2
Poslední tipující: m-maybe
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělá kombinace cizí poezie, dobu 1. pol. 19. stol.
a drsné současnosti.

07.05.2007 10:43:00 | jehlaspichlas

Jsi fakt skvělá! Řekl bych,že číst to KHM,hodí svůj originál do kamen!Máš můj nekonečný obdiv za to,co s těmi slůvky dovedeš!Cap 1

17.04.2007 17:03:00 | Kozoroh 1

jj to ano.. bych řekla, že je to víc než dobrý.. fakt super..

21.02.2007 20:16:00 | Najlin

Buď v klidu...je to dobrý:o)

21.02.2007 19:43:00 | S&made

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí