Co dech mi bere

Co dech mi bere

Anotace: Co nenechá mě spát, dokud nespatřím to zas...

Rty Tvé krvavě jsou rudé,
smyslné a křehké,
vášnivosti vždy v nich zbude,
odolati není lehké.
A v Tvých očích,
lásko, skryt je svět,
modrá hlubinných vod moří,
tyrkys v kolibříka peří,
perleť křídel ladné vážky
či bledý pomněnkový květ,
kov, jenž modře hoří,
inkoust, co se těžce čeří
a javoru zmrzlé nažky.
Je v nich skryto celé nebe,
svit polární záře
a hvězdičky jasné,
jsou pastvou pro hvězdáře.
Boky co klenou se k pasu,
jež ladnou křivku tají,
tvary oblé, co nesou krásu,
boky, co s pohledem mým si hrají…
To jen hrstka z krás Tvých mnoha,
co dech mi bere,
touha a chtíč ve mně se pere,
když spatřím vždy Tě zas.
když zaslechnu Tvůj líbezný hlas…
Kry smutku mé srdce boří,
drtí stesk a žal,
to k Tobě láskou hoří…
Autor Bojador, 21.02.2007
Přečteno 556x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No comment! ... Nebo přece jen: Skvělé. Výstižné. Mě se líbí. Kdyby mě tak někdo ... :) Raději mlčím:)

21.02.2007 20:12:00 | SadLily

mám strašně ráda vášky a kolibříky úplně miluju ;))) krásná básnička...

21.02.2007 19:58:00 | Pixie

Perfect!

21.02.2007 19:53:00 | Terýsek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí