V hříchu utopit svůj žal

V hříchu utopit svůj žal

Anotace: Jsou na to dva... A přeci nejsou.

 

Na nebi vzplane první hvězda,

stavím tvář jejímu světlu vstříc.

Vítr v korunách stromů vesele si hvízdá,

já ho však necítím. Necítím nic.

 

Přicházíš oděn jen v roušce noci.

Přicházíš v hřích utopit svůj žal.

Utápíme se spolu - jak v louži bezmoci;

ne, drahý, nepřišels´, aby ses miloval.

 

V hříchu spojí se naše těla,

duše však plné jsou prázdnotou.

Srdce naše na okamžik znejistěla;

než zčernala opět temnotou.

 

Temnotou, co je chtíčem plna,

chtíčem, který zatemnil nám rozum;

rozum, jejž pohltila touha nerozumná,

touha tolik vzdálená pocitům vítězů.

 

Tak utápíme žal svůj v hříchu.

Utopíš se.

Utopíš .

 

A duše naše

rozplynou se

v nebetyčném tichu...

Autor Aiury, 17.05.2018
Přečteno 454x
Tipy 11
Poslední tipující: enigman, Lucucu, Anděl, Jort, paradaj, Iva Husárková, piťura
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to se radši napiju...

24.05.2018 12:09:16 | enigman

I já. :)

24.05.2018 14:49:03 | Aiury

Moc ráda jsem četla...

18.05.2018 16:50:53 | Anděl

Děkuji. :)

19.05.2018 18:28:53 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí