Rozprávanie o vzťahoch

Rozprávanie o vzťahoch

Anotace: ...

Sbírka: Pravdy ľúbosti

I.

Hráme sa ako deti.
Na ihrisku v piesku.
Do hry nám slnko svieti.

Radi sa vraciame k tomu miestu
i keď je ihrisko plné smetí.

II.

Čo a ako s nami bude...
O láske rozprávaš
o sne.

Sen je ako ráno rosné.

III.

Bola to láska preveľká.
Boli priateľ a priateľka.
Fuj, ako sa mu hnusí
jej zobák husí!

Vymohla sa ním odškodné,
splatiť jej ho musí.

IV.

Ľúbi ju, má ju rád.
S hrôzou spoznal jej vnútro.
I navonok teplý kabát
má často riedke futro.

V.

Má dobrého priateľa.
ONA.
Jej priateľ má priateľa.
S mnohými sa priatelí
s nimi sa o ňu delí
v teple jej lona.
Známa je až stoná.

A že jej jej priateľ skutočne dobrý
hodí jej vraj z lásky cent drobný.

VI.

Zapriahol ju do voza bez oja.
Do konského postroja.

VII.

Šťastný je kto je ľúbený.
Z ľúbosti sa teší.
Nešťastný je kto ľúbi
ten mnohé problémy rieši.

VIII.

Nedostatok a tvŕdza
žerie lásku ako hrdza.
I priveľký blahobyt
zožiera lásky cit.


Anna Vodičková
Autor annav, 26.05.2018
Přečteno 426x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Škoda jen těch říkankových rýmů - má to šmrnc a vtip - v té pravdě:)

26.05.2018 10:13:55 | Ragnell

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí