Izba trinásta

Izba trinásta

Anotace: ...

Sbírka: Pravdy ľúbosti

Kolotoč túžby vrie
vatra do výšky horí
a klamne nás vodí
v neznámom nádvorí.
Vedie nás na schody
do izby trinástej
kľúč dá, pohár vody
prestrie vášni hody
a potom?

Izba je bez svetla,
spustené rolety.
Zdvihnúť ich, zostať v tme?
Chcem to ja, chceš to ty?
Vyzliecť sa , obnažiť
či zostať odetí?
Máme spolu hľadať
poklad v nej zavretý.

Mlčíš ty, mlčím ja
mlčíme o nepoznaní.
Bojíme sa cez prah prejsť
zo seba piť, seba jesť.
Bojíme sa zákutí,
väzení a zamknutí
v tej izbe trinástej.

Raz zdvihneme rolety
spolu- dvaja. Ja a ty
a v láske vojdeme do nej
do tej izby tajuplnej
slnečnej a prežiarenej
kde je život zakliaty.


Anna Vodičková
Autor annav, 13.07.2018
Přečteno 390x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí