Zabudnutá

Zabudnutá

Anotace: ...

Sbírka: Pravdy ľúbosti

Som ako studnička zabudnutá v poli.
Žriedielko čisté mám, plné dobrej vody.
Vďačne ju ponúkam, však nikto nechodí.
Napiť sa, nabrať si z mojej dobrej vody.

Som ako čakanka. Kvietoček belasý.
Na úvrati čakám. Vyzerám kohosi...
Od jari do leta a potom ďalej zas
kým moje okvetie nespáli pozdný mráz.

Som ako žitný klas zašliapnutý v blate.
Dozrieť mi doprial čas v zrno plné, zlaté.
Nikto ma nezdvihne, mnou sa nenasýti,
chuť mojich plných zŕn nikto neprecíti.

Som jak biela briezka na strmom úbočí
len vietor ma bozká, nazrie v hĺbku očí.
Šepká mi o láske a večnej ľúbosti
a z rias mi zotiera teplý prúd ľútosti.

Nikto ma neláska, nedá lásky sľuby.
Chcem samu seba dať a nič zato nežiadať
od nikoho z ľudí.
Cit srdca vypudiť,
veľmi veľmi ľúbiť
i keď ma ON neľúbi.

Nikto ma neľúbi.


Anna Vodičková
Autor annav, 21.07.2018
Přečteno 517x
Tipy 13
Poslední tipující: Jean-Paul Simon, Jort, bogen, Philogyny1, zdenka, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

veľmi ďakujm za pekné komentáre, potešili ma

08.08.2018 15:54:46 | annav

Naprostá krása .. dávám svůj druhý Supertip, co jsem na Literu. ST ;-)

04.08.2018 19:31:08 | Jean-Paul Simon

prekrásna, úprimná, taká ozajstná

21.07.2018 20:09:45 | maryshka008

úsmev ta prebudi ... z.

21.07.2018 11:26:26 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí