... vyznání se z pocitů

... vyznání se z pocitů

Anotace: ... opět jedno vyznání lásky v duchu Českého národního obrození .. (báseň napsána 12.10.2016)


Tělo plane vášní k očím Tvým,

srdce pěje něžně tóny hřejivé.

Dychtím Tě opět spatřiti, však vím,

že štěstí radosti je tuze míjivé.

 

Zapředl jsem pohled svůj to s bohyní,

tropiti smí vše, jsem pojednou,

v ústrety jí vydán mého srdce lovkyni,

žičím se toliko úsměvem jejím nejednou.

 

Horlivý jsem dne, kdy uzřím Tvé hřívy jas,

ten, jenž se v srdci mém zove nádherným.

Bol srdce svírá, nevím, kdy spatřím ho zas,

kdy svit jeho zaplaví mne pocitem malebným.


Autor Jean-Paul Simon, 30.07.2018
Přečteno 385x
Tipy 2
Poslední tipující: Majda, AngelLia31
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí