Soví

Soví

Anotace: O jednom zvláštním páru

Hvězd už vyšly celé šiky,
tma jak deka padá,
tak počínaj se okamžiky,
které má tak ráda.

Stíny vládnou v tomto kraji
v nich otvíraj se očička,
jež nepatří hranostaji
a není to ni kočička...

To soví slečna probrala se,
co má ráda mláďátka,
zajíčka či miniprase,
nejradši však štěňátka.

Sevřely se její drápky,
štěňátko kňučí strachy,
z jeho očí slané kapky
koulí se jak hrachy.

Avšak co to? Neuvěřím!
Místo smrtícího stisku,
k psím chlupům tiskne svoje peří,
svůj zobák k psímu pysku.

Tlapku v křídle, křídlo v tlapce,
vítá ty dva rosa ranní,
ulovila srdce chlapce,
tahle soví paní.
Autor Rejha, 31.07.2018
Přečteno 333x
Tipy 6
Poslední tipující: Kyška, knihomolka, Frr, Kapka, Marry31, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen co pojedu na Borovou Ladu (Šumava), zkontroluji v soví voliéře zda to tak opravdu je.(bývalý kamenolom-zalesněný,za budovou CHKOŠ)

31.07.2018 22:46:22 | Lesan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí