… darů ples

… darů ples

Anotace: ... (báseň napsána 31.8.2017)


Darů Tvého srdce v nich jen zářný ples,

lásky to odvěké hledal jsem pramen,

z hrudi svalila jsi chmury, chopila se lásky ramen.

Opory Tvé, Tvých květů cit v údiv tiše hles.

 

Dní a lásky kuropění mne v hruď uhodilo,

zrak letmo ozářilo, vous zostra ovanulo,

mým Já v to okamžení silně tak a mocně hnulo.

Mnohých jiných krás bujaře tím nazdobilo.

 

S Tebou lehkost bytí mile tím zakouší

držav citů jsi paní, paní mou

s Tebou toužím plouti pod zory zraku i širou tmou

krůpěje dojetí tím zvolna ve mne pokouší


Autor Jean-Paul Simon, 31.07.2018
Přečteno 557x
Tipy 7
Poslední tipující: Majda, Tlachapoud, knihomolka, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná!!!

08.07.2020 21:41:39 | Majda

Pěkné...

24.09.2018 05:59:26 | Tlachapoud

Děkuji. :-)

24.09.2018 06:02:36 | Jean-Paul Simon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí