Prázdnota noci

Prázdnota noci

Anotace: Báseň o smútku a prázdnote

Prázdnota noci,  hnev ľudí.

Šťastie nemá lampáš,

po tme blúdi.

Zatiaľ čo sa pred ním skrývaš.

 

Žijeme divoko, umierame mladí.

Učia nás za lásku byť radi,

To sa však neoplatí,

Keď bývalý ti stále, frajerku kláti.

Smejú sa ti do tváre,

No za chrbtom ľutujú.

Po nociach si zlí ľudia,

Svedomie spytujú.

Zatiaľ čo ti dobrí,

Cez deň pochybujú.

 

Stojíš na diaľnici,

Vôkol teba autá.

Čakáš, kým ťa jedno prejde.

No ony iba trúbia,

Zo sna ťa budia,

A do tvojej odvahy,

Sa niektoré zaľúbia.

No žiadne nezastane.

Nemôžu,  je to zákonom dané,

Ich pocity, boli len hrané.

Ako kvet, čo vábi včelu,

Proti jej vôli.

Autor Hamsterball, 04.08.2018
Přečteno 322x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda jsem četla. Děkuji. *ST*

04.08.2018 15:55:01 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí