… mužů povinnost

… mužů povinnost

Anotace: ... mužů povinnost aneb Vyšší princip mravní hledí na nás ... (báseň napsána 2.12.2017)


Dar ženy životu jest život sám

život roběte v bolestech zrozený

ve věčnost rod tím zplozený,

větších krás není, kterých znám.

 

Dar muže pak život položiti

za ženu a dítě lásky nesmrtelné.

Toť činy mužů ryzích kol viditelné,

by žena mohla život plný žíti.


Autor Jean-Paul Simon, 05.08.2018
Přečteno 287x
Tipy 2
Poslední tipující: Tanecnice, knihomolka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí