SNIVÝ SVOD

SNIVÝ SVOD

Anotace: Jeho oči a jejich způsob, jak se na mě dívaly, uchvátily mé srdce.

 


Sním o řekách

a o jejich svitu,

jenž pospává na leknínech

sluncem zalitých.


Tonu se v noci mých očí,

kde spatřím ty tvé,

nevědouce, co si počít,

poklidné, chtivé, hledící do mých.


Hrdlo ti ospalé kapky řeky líbají,

jak mé touhy žízní.

Sním o řekách, jejichž pějící hlas

mě konejší hlouběji ke spánku.


Slunce zapadá do barvy granátového jablka

tvých hříšných rtů, když odvrátíš zrak

a poté ho vrátíš nazpět;


Řečníš o mých hvězdách,

zatímco si myslíš, že si toho nejsem vědoma,

ale já se převracím ve spánku

a zářím jasněji než tvé bláhové poblouznění

a tonu se hlouběji v noci mých očí.


Já jsem řeka

a tvůj pohled

nezastaví můj tok.


Lačním zpívat

ve hvozdu tvého srdce,

jenže nato si sladce vzpomenu,

že můj je hvězdami zalitý.



Autor allymakova, 12.08.2018
Přečteno 329x
Tipy 2
Poslední tipující: DAO X, LenkaT
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí