Tam v dálce za hvězdami

Tam v dálce za hvězdami

Anotace: Pár veršů k zamyšlení...

Tam v dálce za hvězdami
Zrcadlí se chtění tvé
V hlubinách bez konců
Odráží se prosby mé

Když se soumrak blíží
Odvíjí se příběh dávný
Vypráví o lásce věčné
Sen není vždy správný

Síla i slabost
Osud i náhoda
Víra i popření
Věčnost i čas

V očích tvých jen pravda sídlí
A srdce váží s přesností
To čistá láska je tou mírou
Rozdávaná s vděčností

To pouze lásku smíš bez omezení dávat i brát
To ona je bez konců a stanovuje pradávný řád
Až budeš opět tento klenot ve svém nitru hřát
Vzpomeň si, že zůstává ten, kdo umí mít rád

Láska není pouhé slovo
Pár písmen k sobě poskládaných
Láska je silou všemocnou
Klíčem všech bran uzamčených

Proto až na ni znovu pomyslíš
Myšlenku tu vzácnou neodkládej
Raději ji zpívej s rosou
A duši svou více o ni neokrádej

Tam v dálce za hvězdami
Rozléhá se domov můj i tvůj
Tam na hladině bezedného oceánu
Najde každý vlastní výklad svůj

Cos dal to dostaneš
Cos vzal to ti bude vzato
Ať láska je tím darem
Pak ztratit můžeš jen pozemské zlato

Kdo pochopí ten stálý řád
Komu víra cit a odhodlání
Pomohou se správně rozhodnout

Ten nemusí se nikdy bát
Ten neprosí o smilování
A může do nitra své duše nahlédnout
Autor Moorwet, 17.08.2018
Přečteno 497x
Tipy 2
Poslední tipující: Básník Karel
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Potěšilo :)

20.08.2018 14:23:19 | Marry31

Mám z toho radost.

20.08.2018 16:52:02 | Moorwet

Hezké.

18.08.2018 06:38:26 | Básník Karel

Děkuji.

20.08.2018 13:59:36 | Moorwet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí