Galeje

Galeje

Anotace: Kdo miluje platonicky, jako by byl galejníkem v bídě. A objekt té vroucí lásky jeho jako by byl otrokářem a šlehá nad ním bičem... Otrokářka jménem Láska...

Má princezno, Vaše oči jsou jed,

Jenž dostal se mi do těla pohledem.

Nejsem blázen, však nemohu odjet,

Když já a má loutna tomu jedu podlehnem.

 

Jasnosti, prosím, pošlete mne na galeje,

Kde bídnou smrtí zhynu.

Hlava se točí,

Jed z Vašich očí

Mne zabíjí, já se v nich zhlídnul.

 

Cítím se, bych byl svíce vosková,

A Vy byste byla můj plamen,

A tak jako vosk k plameni se chová,

Klesám i já před Vámi na zem.

 

Místo srdce kámen

Máte, má paní, já vím,

Teď je se mnou amen,

Když ve Vaší blízkosti,

Jsem teď, ó Výsosti,

Já čím dál víc chřadnu, churavím.

Autor Abeekr, 24.08.2018
Přečteno 305x
Tipy 4
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy, Firren
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí