Gilotina

Gilotina

Anotace: ...

Já ztratil jsem hlavu,

A Vy jste byla gilotinou,

Která mi ji vzala,

Já nebudu chtít nikdy jinou.

 

Já topím se ve Vašem pohledu,

Umím spoustu věcí, však jedno nesvedu;

Odolat Vašim očím,

Já jsem jejich otrokem a jim sloužím.

 

Vy mučíte mne i nadále,

Tak prosím předveďte mě před krále,

Ať zítra poprava se koná,

Mne, bezmocného trubadúra.

 

Už mám hlavu pod gilotinou,

A chtěl bych Vám, má paní zašeptat,

Dřív než krutá zbraň utne hlavu mou:

„Já měl jsem Vás vždy tuze rád…“

 

A proto jsem byl gilotinou sťat!

Autor Abeekr, 09.09.2018
Přečteno 286x
Tipy 3
Poslední tipující: LenkaT, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když povedou se básně
nachvíli je krásně
však láska beznadějně
bolí pořád stejně

09.09.2018 20:04:27 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí