V náručí celý svět

V náručí celý svět

Anotace: Báseň věnovaná našemu nejnovějšímu přírůstku v rodině.

Od nového roku krok,
nedávejte ruce v bok,
rozběhnout se a pak skok,
podívaná přijde pro tisíce ok.

Choval jsem dítě malé, Julii, již,
nebo budoucnost naši, to spíš.
Kéž Otec její dny zaručí,
ach, jak spala mi v náručí.

Kolik nových let,
přivítá za život ona,
zahrada květů,
pivoňka vonná.

Sama jednou náruč rozevře,
prchnou před ní bolesti, rozepře,
nezaváhá, společnost, stát podepře,
brána další k hvězdám se otevře.

Autor Ondřej Sedlák Nový, 11.09.2018
Přečteno 344x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí