Povzbudivá

Povzbudivá

Anotace: Tuto básničku jsem před delší dobou věnoval mé nejmilovanější osobě, na kterou nikdy nezapomenu. Moment, kdy si jí přečetla a usmála se pro mne znamená mnoho, navždy. Ona osoba by chtěla, abych se o skromnou báseň podělil.

Sbírka: Zoufale naléhavé básně


Prvně řeknu; děkuji.

Nikdy nepochybuji

o tvé dobrotě a vzkazuji;

nejdůležitější věc je

nepoddat se beznaději.

 

Daruji ti srdce báseň,

nenecháme vyhrát bázeň.

Nalezená síla, kázeň,

díky Tobě navždy,

vím, kdo já jsem!

 

Dokázala jsi už tolik.

Nic tě nedokáže zlomit.

Uciť nejkrásnější pocit.

Říkáme mu láska!

Toho jest se třeba chopit.

 

A tvá slova jsou mi dárky.

Výchovu nezmění dálky.

Zavrhněme všechny hádky.

Ať jsem tam a nebo tady,

budou platné tyto řádky.

 

Hledět dál a nikdy dolů.

Šťasten jest ten komu

šeptá hlas jak dojít domů.

Hlavu vzhůru teď.

Jsme živi a jsme spolu.

Autor Lajtwing, 16.09.2018
Přečteno 536x
Tipy 3
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Tlachapoud, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné a i pravdivé
...nejdůležitější věc je nepoddat se beznaději

24.09.2018 16:04:59 | Jeněcovevzduchukrásného

Pěkné. Líbí se mi především poslední sloka.

23.09.2018 22:09:34 | Tlachapoud

Děkuji za přečtení a komentář! :)

24.09.2018 11:54:12 | Lajtwing

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí