Jasusvit

Jasusvit

Anotace: Reflexe nad hladinou řeky v rodném městě

Probuzení,

vše je správné, mírné, klidné, rozvolnene, strnule, strunné a hybne zároveň,

desítky totemu míst vyhlížející do mysli tvorstva,

obyvatelé jasu jdoucí ustavičně ke zdroji tvých pokání,

nezahubitelny proud času proti němuž smrtelníci vypravuji svá úskalí,

sladká, konejsiva uzda bezcasi libajici umělecké skvosty,

laskyplna smrt, věčně otupovana, narknuta myriada krát za velkou hanobitelku života,

přinášející klíč k údělu a rozhřešení, strašně se vždy dře a potí, na všech místech,

jak mocne se ji snaží lidské výdobytky svést z cesty, skrze fantazii, iluze a sny ji unikame,

skrze bezprostorova fantasmata se šesti oky a patery dveřmi,

se navracime na lodici bezprostřední hravosti, v tanečním kruhu vítězné esence existence,

v ritualnim stepu původního druhu, naši Imaginaci,

odveka lidská touha zaklenout klenot okamžiku mezi korálky a balvany,

nakupit menhiry a zakusit nezakusitelne,

mizu božství,

pritomne nesmrtelno nad klubkem tkalcovskeho luna prázdnoty,

nyní v tisíce a jedné příčinách vyvteleni, mezi ortely a pentlemi,

jež spojují světy neviditelných souvislosti, které probíhají nad časem,

nad embryonalnimi kataklyzmaty, v odvekem zápasu dobra a zla,

v jedinečné schránce navždy rozpinajici mysli,

uchvacující tento stav časoprostoru, za dlouhým tahlymi cykly dechu jediného vesmíru,

vše odchází, myslím Te a ty mne, Tebe mne nebe ve mne.

 

Mlhavé chomacky mlhy nad rodnou řekou, vyparili se pod tíhou slunečních paprsků,

ptáci zpívají o podzimní lásce a pokoře, hlasy se upozadili a my prožili malou vecnost,

navracejice se ke svému rodu, v hlubinách pochopeni a realizace jediného bodu,

poděkování rodině, přátelům, nebeskym entitam, hvězdám a laskam,

Lásce ve Vesmíru, Ve stojatých reflexixch nad řekou,

vteřiny vetknute bezpohnutelnosti a tragikomicky smích laskavého anděla,

Visiciho nad kruhy žití a neziti, naděje filosofie, utecha poezie,

vás dotek, smích a úsměv, milosrdne zbraně silných,

aspirujicich na odstíny světla, verše jež vsadila prozretelnost,

snoubene ladnou palcivosti v éter,

kde prodlevaji slzy obyvatelů jasusvitu.

Autor Happyyz, 05.10.2018
Přečteno 263x
Tipy 1
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí