Tekuté zlato

Tekuté zlato

Anotace: O mé lásce ke zlatu...

Sbírka: Sonety osamělce

Ach zlato, tvé boky jsou tak líbezné,

tvá vůně srdce si v mžiku získá,

ach zlato, díky tobě slova hned výřečné,

zapůsobí, a zbylým bez zlata se píská.

 

Ach zlato, co já bych byl bez tebe?

Jen stříbro, jehož si nikdo nevezme,

ach zlato, ty život proměníš na nebe,

v němž s tebou pijeme a žijeme.

 

Pryč jsou časy, kdy já bez zlata zpíval,

o jeho tonoucí záři já jenom sníval,

doby, kdy stříbra houf se mne vysmíval.

 

V zlatu se naložím a rád si v něm zaplavu,

kolem světa s ním pořádám výpravu,

Vás stříbrné, už neberu v úvahu…

Autor TJD, 09.10.2018
Přečteno 431x
Tipy 3
Poslední tipující: jenommarie, knihomolka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné:-)

02.05.2020 13:11:50 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí