Mladosť, Nezabudnuteľný bozk, Maják

Mladosť, Nezabudnuteľný bozk, Maják

Anotace: ...

Sbírka: Pravdy ľúbosti

MLADOSŤ

Tu - tam mi ktosi zamáva
z ľúbostného kalendára
v nespavých nociach,
v čiernych dňoch.

Vidím ju, ide po schodoch
blúzička, sukienka krátka.
Hrabem sa v dávnych, krásnych snoch.

Prosím, mladosť, otvor vrátka.


NEZABUDNUTEĽNÝ BOZK

Pozval ju k sebe vybaviť čosi...
Rozkvitnutý kvet bola
plná vlahy, rosy.

I on mladý, svieži bol.
Jak prút stromu sa zohol
a bozkal kvet na ústa.

Čas mení všetko na popol.
Spomína si on?
Zabudol?

Ona si ústa hryzie zhusta.


MAJÁK

Láska ako maják svieti
v zvlnenom mori života.

Keď sa spustia nad more
hmly, dažde novembrové
je v majáku istota?


Anna Vodičková
Autor annav, 10.10.2018
Přečteno 326x
Tipy 1
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí