Oceány

Oceány

Anotace: Ženy jako oceány a muži jako lodě....Když se na to tak zpětně dívám, je to zajímavé přirovnání :-)

Po muži v ženě jak po lodi v oceánu
- není prý stopy – dneska mám vyplout v plánu.
Moře je zrádné – nevedou tam žádné cesty,
Voda teče v podpalubí a chybí záchranné vesty.

Topím se.

Plavčík běží po pláži a poté se v bahně brodí,
Nohy má pořezané od vraků jiných lodí.
A voda na dně studí a bodá tisíc čepelí,
Rány na levoboku ztěží někdo zacelí.

Vzdávám se.

Topím se vprostřed bouře, z moře je tuhý led,
Už nejde plavat dál a není cesty zpět.
Je to tak – ne všechny panny
Jsou čisté jako oceány.
Smutně vnímám ve vlnách černočerné fleky ropy,
Uprostřed oceánu ztratím se beze stopy.
Autor Niktor, 25.02.2007
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tahle se Ti povedla...hlavně ta prostřední sloka se mi líbí.
Přes svůj LCD monitor na to zírám:-)

18.06.2007 15:47:00 | Haňa,dívka do nepohody

Vůbec to není špatné...dobrý nápad.

25.02.2007 13:31:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí